Testade nyligen ett marinadrecept från Dansukker när vi skulle grilla kyckling. Bytte dock ut ett par av råvarorna mot sånt som fanns hemma. Hela familjen gillade smaken så den kommer användas fler gånger. Till kycklingen åt vi ugnsstekt potatis och beasås.
4-6 port.
1 kg kycklingfilé
½ dl muscovadosirap
2 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
4 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
2-4 vitlöksklyftor
chiliflakes
1 krm svartpeppar
Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg kycklingfiléerna i dubbla fryspåsar och häll på marinaden.
Skaka om så att kycklingdelarna täcks av marinaden.
Låt ligga i kylskåp ett par timmar.
Skaka om påsen då och då under tiden kycklingen marineras.
Viktväktarna Points
½ dl muscovadosirap *
2 msk dijonsenap *
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
4 msk olivolja *
2 tsk paprikapulver
2-4 vitlöksklyftor
chiliflakes
1 krm svartpeppar
Själva marinaden blir 6P/port om man delar den på 6 port., men eftersom man inte ”äter” upp all marinad skulle jag räkna med att det blir hälften, dvs 3P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet