Smörgåstårta med rostbiff
1 rund springform med löstagbar kant
ca ½ förp. skivad formfranska
ca ½ förp. skivad formfranska
Grundröra
4 dl grädde (som vispas löst)
3 msk majonäs
salt & peppar
4 dl grädde (som vispas löst)
3 msk majonäs
salt & peppar
Lager 1
4 kokta ägg
2 dl mjukost på tub (naturell)
ca 1 dl av grundröran
4 kokta ägg
2 dl mjukost på tub (naturell)
ca 1 dl av grundröran
Lager 2
200 gram rökt skinka el. picnicbog
1 burk konserverade mandariner
ca 1 dl av grundröran
200 gram rökt skinka el. picnicbog
1 burk konserverade mandariner
ca 1 dl av grundröran
Täcke/topping
Resten av grundröran bres ut runtom.
Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite
creme fraiche och smaka av med salt och peppar igen.
Resten av grundröran bres ut runtom.
Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite
creme fraiche och smaka av med salt och peppar igen.
Garnering
500 gram skivad rostbiff
ca 16 ostskivor
apelsinskivor
physalis
kiwi
körsbärstomater
remouladsås på tub
rostad lök
500 gram skivad rostbiff
ca 16 ostskivor
apelsinskivor
physalis
kiwi
körsbärstomater
remouladsås på tub
rostad lök
Orginalreceptet kommer från Kryddburken, har dock ändrat lite efter eget tycke och smak