Pepparkaksbiskvier

Bottnar
300 g mandelmassa
1¾ dl socker
2 st äggvitor

Sätt på ugnen på 175°C.
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och vispa samman med äggvitan och sockret, gärna med elvisp.
Klicka eller spritsa ut bottnarna på en plåt klädda med bakplåtspapper, ca 20 stycken rundlar.
Tänk på att dom flyter ut lite i ugnen.
Grädda i 20-25 min tills de fått lite gyllene färg.
Låt bottnarna kallna helt på plåten innan du försiktigt lossar dom från bakplåtspappret och lägger dom med bottensidan uppåt så att dom får torka lite på andra sidan.

Smörkräm
250 g mjukt smör
4 dl florsocker
3 st äggulor
1 msk kokande vatten
3 tsk pepparkakskrydda

Dekorering
250-300 g choklad (mörk el. mjölkchoklad)
1-2 krossade pepparkakor

Vispa smör, florsocker, pepparkakskryddor och äggulor fluffigt.
Häll sen i det kokande vattnet och fortsätt att vispa.

Spritsa eller klicka ut smörkrämen på bottnarna.
Ta sen en kniv eller baksidan av en sked och släta till och forma smörkrämen.
Ställ sen in dom i frysen under tiden du förbereder chokladen.

Smält 2/3 av chokladen över ett vattenbad.
När chokladen smält kan du hälla i den resterande chokladen och oljan och blanda tills all choklad har smält.
Ta fram biskvierna från frysen och doppa dom i den smälta chokladen och strö över lite finkrossade pepparkakor.
Ett tips är att använda en tvåtandad ”gaffel” eller en provsticka som man sticker ner i biskvibotten och sen doppar i chokladen.

Låt stelna i kylen en stund om det behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *