Ett recept jag hittade hos Kryddburken för länge sen, snabbt och enkelt som är kart på ett kick en stressig vardag.
4 port.
2 pkt bacon
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk kalvfond
2½–3 dl vatten
1 burk Mutti finkrossade tomater
örtsalt
nymalen svartpeppar
en gnutta socker
maizena
Skär bacon i mindre bitar.
Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
Stek allt i stekpanna tills baconet fått fin färg och löken mjuknat något.
Slå på fond, vatten och låt koka upp.
Tillsätt kryddorna och tomatkrossen.
Sänk värmen och låt pastasåsen småputtra utan locka ca 12-15 min.
Om du tycker det behövs så red av såsen med lite maizena.
Smaka av.
Servera med en god spagetti och riven ost.
Här har jag använt dom supertunna capellini från Barilla.
Viktväktarna Points
2 pkt kycklingbacon *
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk kalvfond
2½–3 dl vatten
1 burk Mutti finkrossade tomater
örtsalt
nymalen svartpeppar
en gnutta sötströ
1½ msk maizena *
Totalt blir det 2P/port. Lägg till points för ev tillsatt matfett och för pastan. Servera med riven parmesanost och valfria grönsaker till.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 118 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK