Kycklingfilé i dragonsås

4 port.

4 kycklingfiléer

1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 msk torkad dragon
1 kycklingbuljongtärning
5 dl grädde
salt
peppar

Börja med att bryna filéerna runt om i en stekpanna.
Lägg dem i en form och stek dem färdiga i 225°C ugn i 20 min.

Gör under tiden såsen.
Hacka löken fint och stek den mjuk på låg värme.
Tillsätt tomatpuré, dragon, buljong och grädde
Låt koka ihop ca 5 minuter.

Servera med ugnsstekt potatis och en sallad.

Viktväktarna Flex

4 kycklingfiléer

1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 msk torkad dragon
1 kycklingbuljongtärning
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
3½ dl vatten
salt
peppar

Totalt 3 SP/port för kyckling och sås, lägg till SP för potatis eller annat tillbehör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *