6 port.
850-900 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
4 dl vatten
1½ tsk basilika
1 msk dijonsenap
1½ dl grädde
maizena
Skär kycklingen i bitar och bryn den i en panna i lite smör/olja.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i fond, vatten, basilika, senap och grädde.
Låt det koka upp och sedan stå och småsjuda i 10 min.
Red av med maizena till önskad konsistens på såsen.
Servera med färsk pasta.
Viktväktarna Points
750 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond *
4 dl vatten
1½ tsk basilika
1 msk dijonsenap
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
2 msk maizena *
Totalt 2P/port för kyckling och sås. Lägg ev till points för det matfett du steker i. Servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet