Saffransbullar med vit choklad & russin
ca 24 st
100 g smör
5 dl mjölk
1 pkt saffran
1 pkt jäst
1 dl socker
1 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g riven/finhackad vit choklad
1 dl russin
Smält smöret.
Häll i mjölken och saffranet och värm till 37°C.
Rör ut jästen ihop med degspadet.
Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig tills den släpper kanterna.
Låt jäsa till dubbel storlek.
Blanda smöret till fyllningen med socker och vaniljsocker.
Kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på smör/sockerblandningen.
Strö på riven/hackad choklad och russin.
Vik över degen så att den blir dubbel.
Skär remsor och sno degen till knutar.
Lägg bullarna i bullformar.
Låt jäsa 30 min under bakduk.
Grädda bullarna i 225°C i 10-12 min.
Låt bullarna svalna ordentligt innan florsockret strös över.
100 g smör
5 dl mjölk
1 pkt saffran
1 pkt jäst
1 dl socker
1 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g riven/finhackad vit choklad
1 dl russin
Smält smöret.
Häll i mjölken och saffranet och värm till 37°C.
Rör ut jästen ihop med degspadet.
Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig tills den släpper kanterna.
Låt jäsa till dubbel storlek.
Blanda smöret till fyllningen med socker och vaniljsocker.
Kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på smör/sockerblandningen.
Strö på riven/hackad choklad och russin.
Vik över degen så att den blir dubbel.
Skär remsor och sno degen till knutar.
Lägg bullarna i bullformar.
Låt jäsa 30 min under bakduk.
Grädda bullarna i 225°C i 10-12 min.
Låt bullarna svalna ordentligt innan florsockret strös över.