Ett vardagsrecept som med fördel kan förberedas dagen innan och sen bara värmas på när det ska ätas. Receptet kommer från Kryddburken ursprungligen, perfekt sida om man vill hitta inspiration på hederlig husmanskost!
4 port.
600 g fläskkött
1-1½ l köttbuljong (egen el. tärning/fond + vatten)
1 tsk soya color
1 msk senap
½ purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
babymorötter
champinjoner
persilja
salt
peppar
maizena
Skär köttet i strimlor ca 1 cm tjocka.
Bryn i gryta i lite smör i omgångar.
Tillsätt skivad purjolök, gul lök i mindre bitar och finhackad vitlök,
samt soya och senap.
Slå på lite av buljongen och låt köttet brässera ca 30-40 min utan lock.
Slå på mer buljong vartefter det kokar bort.
Dela champinjonerna i valfri storlek eller ha dom hela om dom är lite mindre.
Lägg i morötterna mot slutet, låt småputtra en stund till så att dom blir mjuka.
Champinjoner och persilja allra sist.
Smaka av med salt och peppar.
Red ev. av grytan med maizenamjöl utrört i vatten för en tjockare sås.
Servera med ris.
Viktväktarna Points
600 g fläskkött t.ex fläskfilé *
1-1½ l köttbuljong (egen el. tärning/fond + vatten) *
1 tsk soya color
1 msk senap, dijon
½ purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
babymorötter
champinjoner
persilja
salt
peppar
2 msk maizena *
Totalt blir det 5P/port, lägg till points för tillsatt matfett och för riset.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK