Kycklinggryta med viltsmak

Detta recept har hängt med ända sen jag började med matbloggen 2012. Men nu var det dags kände jag för en uppdatering med nya bilder och sen en Viktväktarvariant av receptet.

4 port.

600 g kycklingfilé
smör
salt
peppar
2 dl grädde
3 dl vatten
2 msk vetemjöl
6 krossade enbär
2 tsk timjan
2 msk viltfond
ev 2 msk smulade, torkade trattkantareller

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
Bryn kycklingen i smör i en panna, krydda med salt och peppar.
Tillsätt grädde och vatten blandat med mjöl, kryddor och fond.
Sjud 5-10 min.
Tillsätt ev. torkad svamp.

Servera med kokt ris, gelé och en blandad sallad.

Viktväktarna Points

400 g kycklingfilé
smör (lägg till points för så mycket du använder)
salt
peppar
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
2½ dl vatten
1½ msk vetemjöl *
6 krossade enbär
2 tsk timjan
2 msk viltfond *
ev 2 msk smulade, torkade trattkantareller

Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 177 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.

4 reaktioner till “Kycklinggryta med viltsmak”

  1. Tack för en helt fantastisk blogg med viktväktarmat.. Är så glad att jag hitta denna sida 🙂 //Anette

    1. Tack snälla! Att laga god mat som är nyttig ska inte behöva vara tråkig, jag lagar min vv-mat på samma sätt som jag alltid har lagat mat, men på ett bättre sätt. Kul att du skriver att du gillar min sida, så kul att få positiv feedback!

  2. Super god kyckling gryta! Hela familjen tyckte om den. Den kommer jag göra flera flera gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *