Halva semestern är gjord och vädret har ju inte visat sig från sin bästa sida än, men samtidigt är ju återhämtningen det viktigaste oavsett väder 🥰
Bjuder på ett recept idag som funnits på bloggen i flera år, men som vi lagade nyligen igen, älskar fläskfilégrytor 👌
4 port.
600 g fläskfilé
1 purjolök
1 röd paprika
1 pkt bacon
2 tsk curry
salt
smör
Sås
100 g cantadou mjukost vitlök el. paprika/chili
4 dl grädde
1 köttbuljongtärning
Putsa filén och skär den i centimetertjocka skivor.
Krydda med salt och peppar och bryn den i stekpannan.
Lägg i en ugnsfast form.
Strimla baconet i mindre bitar och fräs tills det får fin färg.
Lägg åt sidan på ett hushållspapper så fettet får rinna av.
Hetta upp smör i stekpannan och bryn curryn däri, lägg sedan i paprika och purjo och låt dem fräsa tills de blir lagom mjuka.
Lägg grönsakerna över köttet och sedan baconet överst.
Smält cantadouosten i grädden i en kastrull.
Tillsätt köttbuljongtärningen.
Låt koka ihop så den tjocknar.
Häll över i formen.
Grädda i ugnen, 225°C i 20 min.
Servera med pommes eller ugnspotatis och en blandad sallad.
Viktväktarna Points
600 g fläskfilé *
1 purjolök
1 röd paprika
1 pkt kycklingbacon *
2 tsk curry
salt
smör (lägg till points för mängden du använder)
100 g cantadou mjukost vitlök el. paprika/chili *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning *
Totalt blir det 11P/port. Lägg till points för tillbehör och ev för det matfett du steker köttet i.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 338 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 6.4 g Protein: 38.3 g Fett: 17.8 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Gjorde denna i helgen. Sååå underbar god. Gillades av alla i familjen. Använde kottlettbacon och 4% grädde och hälften mellanmjölk. Landa då på 6 sp. 😉
Vad roligt 🙂 Går ju att göra om många ”vanliga” recept till mer vv-vänliga rätter. Ibland blir det inte riktigt detsamma som orginalet, men det kan fortfarande bli riktigt gott. Kul att du skrev och berätta!