Fläskfilégratäng med paprika & bacon

Halva semestern är gjord och vädret har ju inte visat sig från sin bästa sida än, men samtidigt är ju återhämtningen det viktigaste oavsett väder 🥰

Bjuder på ett recept idag som funnits på bloggen i flera år, men som vi lagade nyligen igen, älskar fläskfilégrytor 👌

4 port.

600 g fläskfilé
1 purjolök
1 röd paprika
1 pkt bacon
2 tsk curry
salt
smör

Sås
100 g cantadou mjukost vitlök el. paprika/chili
4 dl grädde
1 köttbuljongtärning

Putsa filén och skär den i centimetertjocka skivor.
Krydda med salt och peppar och bryn den i stekpannan.
Lägg i en ugnsfast form.
Strimla baconet i mindre bitar och fräs tills det får fin färg.
Lägg åt sidan på ett hushållspapper så fettet får rinna av.
Hetta upp smör i stekpannan och bryn curryn däri, lägg sedan i paprika och purjo och låt dem fräsa tills de blir lagom mjuka.
Lägg grönsakerna över köttet och sedan baconet överst.

Smält cantadouosten i grädden i en kastrull.
Tillsätt köttbuljongtärningen.
Låt koka ihop så den tjocknar.
Häll över i formen.
Grädda i ugnen, 225°C i 20 min.

Servera med pommes eller ugnspotatis och en blandad sallad.

Viktväktarna Points

600 g fläskfilé *
1 purjolök
1 röd paprika
1 pkt kycklingbacon *
2 tsk curry
salt
smör (lägg till points för mängden du använder)
100 g cantadou mjukost vitlök el. paprika/chili *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
*

Totalt blir det 11P/port. Lägg till points för tillbehör och ev för det matfett du steker köttet i.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 338 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Kolhydrater: 6.4 g Protein: 38.3 g Fett: 17.8 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Fläskfilégratäng med paprika & bacon”

  1. Gjorde denna i helgen. Sååå underbar god. Gillades av alla i familjen. Använde kottlettbacon och 4% grädde och hälften mellanmjölk. Landa då på 6 sp. 😉

    1. Vad roligt 🙂 Går ju att göra om många ”vanliga” recept till mer vv-vänliga rätter. Ibland blir det inte riktigt detsamma som orginalet, men det kan fortfarande bli riktigt gott. Kul att du skrev och berätta!

Lämna ett svar till Therése Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *