Kanelbullar
25 g jäst
75 g smör
2½ dl mjölk
1 krm salt
½ dl socker
1 tsk kardemumma
ca 7 dl vetemjöl
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
¾ dl socker
1½ msk kanel
1 ägg
pärlsocker
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet och tillsätt mjölken.
Låt det bli fingervarm, 37°C.
Rör ut jästen i lite av degvätskan.
Tillsätt sedan resten av vätskan och blanda i salt, socker och kardemumma.
Häll i mjölet och arbeta degen mjuk och smidig.
Låt jäsa 30 min under bakduk.
Gör fyllningen.
Rör ihop matfett, socker och kanel.
Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20×50 cm.
Bred på fyllningen och rulla ihop.
Skär ca 1½-2 cm tjocka skivor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt.
Låt jäsa ca 30 min.
Vispa upp ägget och pensla försiktigt på bullarna.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen på 225°C i 8-10 min.
Eller i varmluft på 200°C i 10-12 min.