Det här var en av mina favoritluncher från tiden när jag började med Viktväktarna. Tyvärr föråt jag mig på det så nu är det länge sen jag åt det senast, men tänker att det kan nog fortfarande vara en favorit, men det kanske inte ska bli för ofta. Kräver inte så mycket tid att förbereda och passar perfekt i matlådorna 😊
4 port.
4 kycklingfiléer
matolja
valfria kryddor
salt
Sås
4 dl naturell yoghurt
4-8 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
aromat
Börja med att smeta in kycklingen i valfria kryddor och lite matolja.
Låt stå en liten stund och gotta till sig.
Stek kycklingen i en airfryer alt lägg på en plåt och stek i ugnen.
Jag körde på 180°C 2*8 min och vände filéerna efter halva tiden.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Godast blir den om den får stå en stund och gotta till sig i kylen, men det är inget måste.
Servera med t.ex ris blandat med broccoliris.
Kaloriberäknat recept
600-800 g kycklingfiléer
matolja, valfri mängd
valfria kryddor
salt
Sås
4 dl naturell yoghurt 0,5%
4-8 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
aromat
Kcal: ca 407 kcal exkl tillsatt matfett med 200 g kyckling, 100 g kokt ris och 35 g broccoliris per portion.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK