En vecka efter påsk och kanske har ni en skvätt påskmust kvar. Har tidigare testat att marinera kött i coca cola så tänkte att must skulle fungera lika bra och det gjorde det. Blev riktigt gott! Testa du också 🥰
6 port.
ca 750-900 g fläskfilé
2½ dl påskmust
½ dl rapsolja
1-2 tsk sambal oelek
½ msk kinesisk soya
1 finriven/pressad vitlök
Vitlökssås
4 dl turkisk/grekisk yoghurt
2 krm vinäger
2 tsk olivolja
1 krm svartpeppar
3-4 finriven/pressade vitlöksklyftor
Rör ihop alla ingredienser och lägg sedan köttet i marinaden, helst dagen innan alt. minst 2-3 tim innan grillningen.
Blanda ihop ingredienserna till den kalla såsen och ställ i kylen tills det är dags att äta.
Grilla fläskfilén.
Servera med ugnsrostad potatis, sås och valfria grönsaker.
Kalorisnålare alternativ
Använd lightmust och mager yoghurt. I övrigt följ receptet 👌
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK