Kycklingsås med broccoli

Kyckling och broccoli behöver inte vara tråkigt att äta. Här kommer en snabblagad vardagsrätt när man vill ha något rejält, men ändå lättätet 😊

4 port.

500 g kycklingfilé
salt
peppat
smöt/olja
250 g broccoli
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 förp crème fraiche vitlök/parmesan
2-3 dl vatten
ev maizena

Skär kycklingen i valfria stora bitar.
Dela broccolin i mindre bitar (ta tillvara på broccolistammen och spara till annat tillfälle för t.ex en soppa).
Hetta upp en panna och stek kycklingen i två omgångar i valfritt matfett, salta och peppra.
Lägg åt sidan och stek broccolin lite snabbt i pannan utan att den tar färg.
Tillsätt den stekta kycklingen, pressa i vitlöksklyftan och smula ner buljongtärningen.
Blanda ner crème fraichen och tillsätt vatten.
Red av såsen med maizena om du vill ha en tjockare konsistens.
Servera med ris eller pasta.

Kalorisnålare alternativ

Justera mängden crème fraiche och ersätt med vatten. I övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *