En enkel rätt som ändå känns lite festligare att laga på helgen 🥰
6 port.
ca 800-900 g fläskfilé
smör
salt
kött/grillkrydda
4 dl vatten
½ msk kalvfond
1 vitlöksklyfta
1 ask philadelphiaost vitlök & örter
1½ dl grädde
maizena
Putsa köttet om det behöv och skär det i skivor.
Salta och krydda på båda sidor.
Stek i smör tills det är precis genomstek, lägg åt sidan tills allt kött är klart.
Häll i nån dl vatten i pannan och vispa ur den, sila av skyn om det behövs.
Tillsätt resten av vattnet och fonden och låt det koka upp.
Pressa i en vitlöksklyfta och vispa ner färskosten i såsen.
Rör i grädden och låt allt koka upp.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Lägg i köttet i såsen och låt det småsjuda i 5 min.
Servera med ugnsstekt potatis och en blandad sallad.
Kalorisnålare alternativ
Använd philadelphiaost light och byt ut hälften av den 13% matlagningsgrädden mot vatten. Anpassa portionsstorleken. I övrigt följ receptet 👌
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Så lätt i gott! Blir fler gånger!!!👍👍👍
En riktig favorit hemma hos oss, kul att du också gillade rätten 😊