En populär rätt som jag troligtvis är sist på bollen med att testa, men tycker såklart att det ska finnas en variant av denna här på bloggen 😊
Har du inte provat tycker jag du ska göra det snarast, såsen är to die for!!!
4-6 port.
1 fläskytterfilé
olja/smör
salt
peppar
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 msk kalvfond
½ msk kinesisk soja
torkad rosmarin eller timjan
½ dl lingonsylt
2 vitlöksklyftor
Sås
1½ msk majsredning
2 dl grädde
Börja med att putsa köttet.
Sätt ugnen på 175°C.
Salta och peppra.
Stek det runtom så det får fin färg i olja och smör.
Lägg det sedan i en avlång sockerkaksform.
Blanda ihop grädde, crème fraiche, fond, soja, torkade örter, sylt och pressad vitlök i en bunke.
Häll såsen över köttet i formen.
Ställ i nedre delen av ugnen i ca 90 min.
Ta ut köttet ur ugnen.
Häll över såsen från formen till en kastrull.
Blanda majsredningen och grädden till såsen.
Häll i det med resten av såsen som köttet låg i.
Koka upp och låt puttra på svag värme i ett par min.
Servera med valfri potatisrätt eller ris.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/11/DSC_8181-01-681x1024.jpeg)
Kalorisnålare alternativ
Använd 13% matlagningsgrädde och byt ut en del av grädden mot vatten, använd 5% crème fraiche och lingonsylt med mindre socker. I övrigt följ receptet 👌
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/11/DSC_8185-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK