Snabblagad medelhavsmat när den är som bäst 😍
4 port.
500 g köttfärs
1 ägg
1 msk färsk timjan eller ½ tsk torkad
½ citron, rivet skal
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 g fetaost
olivolja
Vitlökskräm
3 dl crème fraiche/turkisk yoghurt
2-4 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen.
Låt den stå kallt medans du fixar biffarna och tillbehöret.
Blanda färs, ägg, timjan och citronskal i en bunke till en smidig färs.
Krydda med salt och peppar.
Smula ner fetaosten och blanda med färsen.
Forma färsen till 12 biffar.
Stek i rikligt med olivolja ca 5-7 min på varje sida på medelstark värme.
Servera med tex ugnsrostad potatis.
Viktväktarna Points
500 g nötfärs 5% *
1 ägg
1 msk färsk timjan eller ½ tsk torkad
½ citron, rivet skal
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 g fetaost 3% *
olivolja (lägg till points för mängden du använder)
3 dl grekisk yoghurt
2-4 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Totalt blir det 5P/port exkl tillsatt matfett och potatis.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 266 kcal/port exkl tillsatt matfett och potatis.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK