Tortellinigratäng

En snabb och enkel vardagsrätt, använd tex Keldas färdiga ostsås om du inte vill göra egen ostsås.

500 g köttfärs
5 dl ostsås
3-4 msk röd pesto
500 g fylld tortellini
salt
svartpeppar
riven mozzarellaost

Ostsås
3 msk smör
½ dl vetemjöl
5 dl gräddmjölk (grädde+mjölk)
100 g riven ost
salt
vitpeppar

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet.
Fräs en stund och tillsätt gräddmjölken.
Koka såsen några minuter, vispa under tiden.
Ta bort kastrullen från plattan och vispa i osten.
Smaksätt med salt och peppar.

Koka den fyllda pastan enligt anvisningarna på paketet.
Bryn färsen, krydda med salt och svartpeppar och blanda sedan i ostsåsen och peston.
Lägg pastan i en ugnsform, häll över köttfärssåsen och blanda försiktigt runt.
Strö riven mozzarella över.
Gratinera i ugnen på 200° i ca 15 minuter eller tills osten smält.
Servera med sallad.

Viktväktarna Points

500 g nötfärs 5% *
3 msk röd pesto *
500 g fylld tortellini t.ex basilika, Ica *
salt
svartpeppar
1 dl riven ost 12% *
3 msk smör, Milda Culiness *
½ dl vetemjöl *
5 dl mjölk 1,5% *
100 g riven ost 12% *
salt
vitpeppar

Totalt blir det 15P/port om man delar den på 6 port och 11P/port om man delar den i 8 port istället exkl tillsatt matfett vid stekning av kött.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 507 kcal/port om man delar den på 6 port och ca 380 kcal/port om man delar den i 8 port istället exkl tillsatt matfett vid stekning av kött.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Tortellinigratäng”

    1. Kul att du blev inspirerad! Köper oftast Icas färska tortellini, finns i olika smaker 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *