Enkel korvstroganoff & makaroner

Ibland händer det att jag köper med livsmedel utan en direkt plan för vad det ska användas till när det är bra veckoerbjudanden, utan tänker mest att det löser sig sig vartefter. Och det gör det ju alltid och så var fallet även här med förpackningen med Keldas tomatsoppa. Tycker dom är jättebra att ha som grytbas! Har tidigare använt thaisoppan till en kycklinggryta som blev magiskt god 🥰 Så att det föll sig på en korvstroganoff var nästan givet! Ni bara måste testa detta nästa gång ni gör en stroganoff 😉

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋

4 port.

500 g falukorv
matfett
lökpulver
paprikapulver
salt
vitpeppar
1 förp. Kelda mild tomatsoppa
1 msk kycklingfond
1 dl crème fraiche

Skär korven i bitar.
Stek i valfritt matfett tills korven börjar få lite färg.
Krydda med lökpulver, parikapulver, salt och peppar i valfri mängd (börja med lite och tillsätt mer i slutet om du är osäker på mängden).
Häll på tomatsoppa samt kycklingfond.
Låt det koka upp och rör sedan ner crème fraichen.
Smaka av och tillsätt ev mer kryddor.
Servera med makaroner eller annan valfri pasta.

Viktväktarna Points

400 g matkorv, Maträtt *
matfett (lägg till points för mängden du använder)
lökpulver
paprikapulver
salt
vitpeppar
½ förp. Kelda mild tomatsoppa *
2½ dl vatten
1 msk kycklingfond
½ dl crème fraiche 8% *

Totalt blir det 5P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 165 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Enkel korvstroganoff & makaroner”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *