Fläskfilépasta med soltorkade tomater

En gammal favorit i lite ny tappning.

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋

4 port.

600 g fläskfilé 
2 dl soltorkade tomat i olja
5 dl crème fraiche
1 ask körsbärstomater
1 knippe persilja
salt 
peppar

Hetta upp en stekpanna med lite smör i. 
Skär fläskfilén i skivor och stek. 
Finhacka de soltorkade tomaterna och tillsätt i pannan och fräs på nån minut till.
Slå på crème fraiche och låt koka ihop till en krämig sås. 
Tillsätt finhackad persilja och körsbärstomater precis innan du ska servera.

Viktväktarna Points

500 g fläskfilé *
80 g soltorkade tomater, torra *
2 dl crème fraiche 5% *
ca 2 dl pastavatten
250 g körsbärstomater
1 knippe persilja
salt 
peppar

Totalt blir det 5P/port exkl tillsatt matfett och pasta.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 221 kcal/port exkl tillsatt matfett och pasta.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *