Ännu en variant av mitt favvomellis av kvargpannkakor 💛 Vilken smak ska det bli nästa gång?? 😁
2 port.
4 ägg
2 dl kvarg
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 förp saffran, 0.5 g
olja/smör att steka i
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
Hetta upp en panna med oljan och dra ner värmen till medium.
Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem på båda sidor.
Vänd försiktigt.
Servera med tex kvarg och bär/frukt.
Viktväktarna Points
4 ägg
2 dl vaniljkvarg, utan socker *
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 förp saffran, 0.5 g
olja/smör att steka i
Totalt blir det 1P/port exkl tillsatt matfett och ev tillbehör.
TIPS! Byt den smaksatta kvargen mot naturell så blir totalen 0P/port exkl tillsatt matfett och ev tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 217 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK