Det här var ett av mina första fiskrecept här på bloggen för ungefär 10 år sen, kände att det var dags för en liten uppdatering. Jag valde att steka i ugnen för att undvika så mycket tillsatt matfett som möjligt med tanke på att panering suger åt sig massor när man steker i panna, men vill man hellre göra det så går det ju givetvis bra det också.
6 port.
800 g torskblock
2 ägg
1½ dl ströbröd
salt
peppar
rapsolja
Sås
3 dl crème fraiche
2-3 tsk curry
gurkmeja
3 krm salt
1 äpple, skalat/finrivet och avrunnet
Blanda crème fraiche, curry, gurkmeja, salt och äpple.
Ställ kallt till servering.
Skär fisken i avlånga bitar.
Krydda med salt och peppar
Doppa dem i uppvispat ägg och därefter i ströbröd.
Pensla försiktigt med lite rapsolja på ovansidan.
Stek i ugnen i 225°C i ca 15 min.
Servera med t.ex en potatisrätt och ärtor.
Viktväktarna Points
800 g torskblock
2 ägg
1½ dl ströbröd *
salt
peppar
rapsolja (lägg till points för mängden du använder)
3 dl turkisk/grekisk yoghurt 0%
2-3 tsk curry
gurkmeja
3 krm salt
1 äpple, skalat/finrivet och avrunnet
Totalt blir det 2P/port exkl ev points för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 227 kcal/port exkl olja och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK