En vardagsklassisker med asiatiska smaker!
4 port.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 morötter
500 g kycklingfärs
olja
1 tsk ingefära
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
3 msk ketjap manis (söt soja)
salt
peppar
Skala lök, vitlök och morötter, hacka lök och vitlök och riv morötterna grovt.
Fräs lök, vitlök och färs i oljan i en gryta.
Blanda ner morötterna och låt dem fräsa med några minuter.
Rör ner ingefära, tomatpuré, vatten, smulad buljongtärning och kokosmjölk.
Låt det koka sakta ca 15 minuter.
Smaksätt med ketjap manis, salt och peppar.
Servera med nudlar.
Ketjap manis sojan går att byta mot vanlig soja.
Viktväktarna Points
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
500 g kycklingfärs *
olja (lägg till points för mängden du använder)
1 tsk ingefära (krydda)
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning *
200 ml kokosmjölk, lätt *
3 msk ketjap manis (söt soja)
salt
peppar
Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för nudlarna.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 263 kcal/port exkl tillsatt matfett och nudlar.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Supergott! Gjorde med sjögräsnudlar o det blev jättebra
Visst är den god! Härligt att du tog ett tillbehör som passade dig, ingen favorit hos mig direkt, men smaken kan ju vara olika 🙈🥰