Stekt ris är en favorit bland dom asiatiska rätterna. Ät den som den är eller lägg till lite stekt kyckling om du vill ha en större portion mat.
4 port.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
150 g vitkål
1 morot
rapsolja
1 dl naturella jordnötter
1 tsk flingsalt
nymald svartpeppar
1 tsk curry
5 dl kallt kokt ris
100 g böngroddar
2 ägg
½ dl hackad färsk koriander
Skala och hacka lök och vitlök.
Strimla kålen.
Skala och tärna moroten fint.
Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme.
Lägg i lök, vitlök, kål, morot och jordnötter och stek i ett par minuter under omrörning.
Salta och peppra.
Tillsätt curry, fortsätt att steka i någon minut under omrörning.
Tillsätt det kokta riset och stek i ytterligare någon minut under omrörning.
Lägg i groddar och gör en liten grop i mitten av pannan och knäck i ägg, ta ett i taget.
Stek i ytterligare någon minut under omrörning.
Rör ner koriander mot slutet.
Servera direkt.
Viktväktarna Points
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
150 g vitkål
1 morot
rapsolja (lägg till points för det du tillsätter)
1 dl naturella jordnötter *
1 tsk flingsalt
nymald svartpeppar
1 tsk curry
5 dl kallt kokt ris *
100 g böngroddar
2 ägg
½ dl hackad färsk koriander
Totalt blir det 7P/port exkl matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 286 kcal/port.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Å, stekt ris var längesedan. Det blir det nog i morgon 👍
Så smarrigt, går ju att blanda i nästan vad som helst, perfekt om man behöver rensa en massa slattar i kylen 👌