Har blivit lite förtjust i indiska rätter och här kommer ett recepttips som jag hittade hos bloggaren Johanna Toftby, bytte dock hennes halloumi mot kyckling då det passar familjen bättre.
4 port.
3-4 st kycklingfiléer
rapsolja
250 g färsk bladspenat
400 ml kokosmjölk
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
10 babytomater
2 msk tomatpuré
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk torkad gurkmeja
1 tsk torkad garam masala krydda
½ tsk chiliflakes (mer eller mindre beroende på hur stark)
1 msk kycklingfond
salt
svartpeppar
ev späd med vatten
Dela babytomaterna.
Skär löken och vitlöken i mindre bitar.
Fräs i lite olja så det mjuknar.
Lägg åt sidan.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar/strimlor.
Stek på medelvärme i olja.
Lägg åt sidan.
Lägg i löken i pannan, häll i kokosmjölken och alla kryddorna, chiliflakes och fonden.
Riven ingefära och tomatpuré.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär färska spenaten grovt, häll i den i grytan i omgångar.
Låt koka på svag värme ca 10 min, blir den för tjock späd med lite vatten.
Vänd ner tomaterna och kycklingen.
Låt småkoka ca 5 min.
Smaka av igen, ev krydda mer med salt eller svartpeppar.
Servera med tex kokt ris och naanbröd.
Viktväktarna Points
3-4 st kycklingfiléer
rapsolja (lägg till points för mängden du använder)
250 g färsk bladspenat
200 ml kokosmjölk, lätt *
2 dl vatten
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
10 babytomater
2 msk tomatpure
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk torkad gurkmeja
1 tsk torkad garam masala krydda
½ tsk chiliflakes (mer eller mindre beroende på hur stark)
1 msk kycklingfond
salt
svartpeppar
ev späd med vatten
Totalt blir det 2P/port. Lägg till points för ris och ev naanbröd.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 203 kcal. Lägg till kcal för ris och naanbröd.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hej. Fattar inte receptet. Det står först 400 ml kokosmjölk sen 200 ml??
Jag har bytt ut 2 dl kokosmjölk mot 2 dl vatten i WW-receptet, men vill man använda 4 dl kokosmjölk så kan man givetvis göra det men då blir ju SP värdet högre.
Tanken med mina recept är att jag vill visa att man med små förändringar inte behöver ändra så mycket med råvarorna för att få till lite mer WW-vänliga recept som fungerar både för den som ska gå ner i vikt och för resterande personer i familjen så man kan äta av samma sorts mat och då istället anpassa portionsstorlekarna istället.