Riktig fredagsmysmat på bloggen idag. Hittade denna rätt på ett Instagramkonto och kände att detta var något som min sambo skulle gilla. Lite dyrare middag för oss Viktväktare, men planerar man ordentligt innan är det inga problem. En fredag måste man få lyxa till det lite 😁
4 port.
3-4 kycklingfiléer
vitlöksklyftor
smör/olja
salt
peppar
BBQ-sås
pommes
4 st libabröd
sallad
rödlök
gurka
tomat
kebabsås/vitlökssås
Hetta upp en panna med smör och olja.
Salta och peppra filéerna på båda sidor.
Skala några vitlöksklyftor och lägg i pannan ihop med kycklingfiléerna.
Stek på ordentligt på båda sidor.
Häll på BBQ-sås och låt såsen steka in ordentligt i kycklingen.
Låt det puttra tills kycklingen nästan är helt genomstekt.
Ställ åt sidan och låt den svalna.
Förbered pommes efter anvisningar på förpackningen.
Skär upp grönsakerna och lägg i serveringsskålar.
Skär kycklingen i bitar och kör den en omgång till i pannan med lite mer BBQ-sås tills bitarna blir genomstekta.
Servera BBQ-kycklingen med tillbehören, libabröd och en kebeb/vitlökssås.
Viktväktarna Points
3-4 kycklingfiléer
vitlöksklyftor
smör/olja (lägg till points för den mängd du använder)
salt
peppar
ca 140 g BBQ-sås, t.ex Caj P *
pommes (lägg till points för mängden du tar)
4 st libabröd Lavash *
sallad
rödlök
gurka
tomat
kebabsås/vitlökssås (lägg till points för mängden du tar om du använder köpt sås)
Totalt blir det 7P/port plus points för matfett, pommes och sås.
Min rulle landa på 13P utan matfett inräknat.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hej Therese!
Jag brukar ofta testa dina recept och tycker att du presenterar väldigt goda rätter. Tänkte testa detta men har en fråga ang Libabrödet.
Jag använder det till pizza och det är perfekt, men testade nån gång att göra kebabrulle. Tyckte då att brödet var segt , tråkigt och svårätet.
Upplever du samma sak, isf har du nåt tips på vad jag kan göra?
MVH Mia
Hej
Mitt bästa tips jag kan ge dig är att köpa brödet samma dag som det ska ätas så det är så färskt som möjligt. Jag har alltid en förp i frysen så man snabbt kan svänga ihop en pizza om det behövs något enkelt, men då går det inte att använda det som rulle för då spricker det och den känns torr. Brödet är ju lite segt i sig i konsistensen tyvärr.