Höstgryta med knaprigt fläsk & äppelsky
6 port.
750 g grytbitar av fläsk
smör till stekning
salt
peppar
200 g finskuret, rimmat sidfläsk
3 syrliga äpplen
3 dl äppelmust
3 dl kycklingbuljong
½ msk rödvinsvinäger
maizena
salt
peppar
Skär grytbitarna i mindre bitar.
Bryn i smör och krydda med salt och peppar.
Lägg över köttet i en gryta.
Skär fläsket i smala strimlor i knaperstek i stekpannan.
Ta upp och lägg åt sidan så länge.
Skölj äpplena och skär i klyftor.
Stek i fettet från fläsket ca 3 min.
Häll i äppelmust, buljong och rödvinsvinäger i grytan med köttet och låt koka upp.
Låt grytan stå och småputtra i 15 min.
Red såsen med maizena.
Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Precis på slutet lägger du i det knaperstekta fläsket och äpplena.
Servera med potatismos.