Äppelpannacotta
4 glas
½ stort äpple
kanel
råsocker
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ dl konc. äppeljuice
2 gelatinblad
ev. socker
37 g smör
½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
½ msk socker
½ msk kardemumma
Skala och dela äpplet i mindre bitar.
Stek i smör och pudra över kanel och råsocker.
Låt stå i pannan tills sockret har karamelliserats.
Fördela äpplebitarna i botten på glasen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
Koka upp grädde, mjölk, juice och ev lite socker om man vill ha den lite sötare.
Ta bort från plattan och rör i gelatinbladen.
Häll upp i glas på äpplebitarna och ställ in i kylen i minst 3-4 tim.
Gör crispen genom att nypa ihop alla ingredienser till en gryning massa.
Strö ut det på en plåt och rosta i 190°C i ca 10 min eller tills det fått gyllene färg.
Låt svalna och strö sedan crispet på pannacottan innan servering.