Snabblagad vardagsrätt som gillas av både små och stora. Anpassa mängden sambal oelek efter hur starkt man vill ha det.
4 port.
4 kycklingfiléer
olivolja
grovmalen svartpeppar
salt
2 broccolistånd
2 vitlöksklyftor, riven
1-2 tsk sambal oelek
2 dl crème fraiche
2 salladslökar, strimlade
30 g babyspenat
pasta, gärna färsk
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olja i en het stekpanna.
Salta, peppra och stek tills fin stekyta.
Tillsätt broccoli delad i lagom stora bitar, vitlök och sambal oelek.
Stek under omrörning någon minut.
Häll i crème fraiche och låt småputtra 5 min.
Vänd ner salladslöken och spenaten.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera med kycklingen.
Viktväktarna Points
4 kycklingfilér, ca 400-450 g
olivolja (lägg till points för den mängden du använder)
grovmalen svartpeppar
salt
2 broccolistånd
2 vitlöksklyftor, riven
1-2 tsk sambal oelek
2 dl crème fraiche 8% *
2 salladslökar, strimlade
30 g babyspenat
1 förp. pasta à 250 g, färsk *
Totalt blir det 7P/port. Servera med extra valfria grönsaker vid sidan av.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK