Fiskgratäng med smak av tomat

En liten uppdatering av ett äldre recept. Liten skillnad om man använder sig av Viktväktarvarianten av receptet då jag valt att tillsätta lite vetemjöl i såsen för att den inte ska bli gryning pga mejeriprodukterna med låg fetthalt. Tycker personligen det blir ett bättre resultat.

Ha en fin kväll! Fredag imorgon!

6 port.

800 g torsk
4 dl crème fraiche
2 dl grädde
3 msk tomatpuré
finklippt dill
salt
peppar

Dela fisken i lagom stora portionsbitar.
Lägg fisken i en smord ugnsform.
Blanda ihop crème fraiche, grädde (vetemjöl för WW receptet, blanda i kastrull och låt det koka upp innan du häller det över fisken) och tomatpuré.
Rör i så mycket dill som du tycker är lagom.
Smaka av med salt och peppar.
Häll på såsen över fisken i formen.
Ställ in i ugnen i 175°C i 20-30 min.

Servera med kokt potatis eller blomkål/potatismos.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

800 g torsk
3 dl crème fraiche 8% (15 SP)
3 dl gräddmjölk 6% (
12 SP)
2 msk vetemjöl (2 SP)
3 msk tomatpuré
finklippt dill
salt
peppar

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för tillbehören.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

One thought on “Fiskgratäng med smak av tomat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *