Jobbdag och veckohandling på schemat idag. Besökte en ganska nyöppnad Willysbutik i Örebro. Lite större än den jag brukar åka till, men åh vad man kände sig förvirrad. Ingen koll alls vart allt fanns. Fyndade både färsk, svensk fläskfilé och grillkorv med kort datum för halva priset, perfekt till 2 utav middagarna denna vecka. Lite småfix hemma kan också behövas ta tag i nu ikväll.
Detta recept är en gammal favorit som jag har hittat hos Kryddburken.
6 port.
900 g fläskfilé
1½ msk strösocker
1-2 gula lökar, finhackad
3 krossade vitlöksklyftor
4 dl rödvin
3-5 dl vatten
soya color
3 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Bryn köttet lite åt gången i en stekpannan, flytta över allt till en större tjockbottnad gryta.
Tillsätt sockret, den hackade löken, vitlöken och häll på vinet + lite vatten (det ska inte täcka) samt lite soya.
Bräsera köttet minst 30 min, gärna en timme.
Slå på vatten lite då och då så det inte ”kokar torrt”.
Mot slutet tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
Red ev. av såsen med lite maizena.
Viktväktarna Points
800 g fläskfilé *
1½ msk lättströ
1-2 gula lökar, finhackad
3 krossade vitlöksklyftor
4 dl matlagningsrödvin *
3-5 dl vatten
soya color
1½ matlagningsgrädde 13% *
2 msk maizena *
salt
peppar
Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för det matfett du steker i. Servera med valfria tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 204 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Ser gott ut.