Enkelt bröd med banan

Då har en veckas semester passerat, tre återstår. Denna vecka har vi haft tredje och sista veckan med simskola på fm med två av barnen och igår kväll var det avslutning. Filippa har utvecklats jättemycket och blivit så duktigt så nu klarar hon att simma åtminstone 100 m bröstsim, hämtar föremål på botten och flyter skapligt. Så nu är det bara att träna vidare och bli ännu bättre. Jonas har också kämpat på bra och lärt sig simtagen och kan plocka upp föremål från botten, men nu är det bara att träna vidare på simtagen så han lär sig simma också. Dock är ju ungen totalt orädd för vatten och är som en fisk, så nån gång släpper det nog för han.

Något jag saknar att äta som Viktväktare är bröd då jag älskar mackor av olika dess slag. Filmjölkslimpor är en av mina favoriter. Här testade jag att göra på den naturella yoghurten som är 0 SP, går ju lika bra med filmjölk men då får man räkna med mer SP i receptet. Drog ner mängden sirap och hade i mosad banan.

2 bröd

10 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 tsk salt
4½ tsk bikarbonat
½ dl ljus sirap
1 banan
1 l filmjölk/naturell yoghurt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt sirap, mosad banan och filmjölk/yoghurt och rör ihop väl.
Det ska bli som en grötig smet.

Lägg bakplåtspapper i 2 avlånga brödformar och klicka ner smeten, toppa ev med lite havregryn på toppen.
Sätt in i ugnen ca 60-75 min på 175°C.
Det ska få lite färg på toppen.
Innertemperaturen på brödet ska vara ca 95°C om du har en termometer.

Låt brödet svalna och vira sen in det i en bakhandduk så det får svalna helt.
Filmjölksbröd håller sig bäst om det får ligga svalt.

Viktväktarna Flex

10 dl vetemjöl (60 SP)
4 dl grahamsmjöl (22 SP)
2 dl havregryn (8 SP)
2 tsk salt
4½ tsk bikarbonat
½ dl ljus sirap (14 SP)
1 banan
1 l naturell yoghurt 0,5%

Totalt blir det 52 SP/bröd. Man får ut minst 20 skivor/bröd så då blir det 3 SP/brödskiva och 5 SP/2 brödskivor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *