En lite annorlunda smaksättning på den klassiska köttfärssåsen.
4 port.
500 g färs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk vetemjöl
1 svampbuljongtärning
3 dl vatten
2½ dl grädde
½ tsk timjan
¼ tsk rosépeppar
1 msk messmör
½ msk ketchup
salt
peppar
Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör.
Finhacka löken och tillsätt den och en pressad vitlöksklyfta i färsen.
Sänk värmen något och låt löken bryna tills den börjar bli genomskinlig.
Mortla rosépepparkornen.
Strö över vetemjölet över färsen och blanda, tillsätt sedan buljongtärningen och vattnet.
Låt koka upp och häll sedan i grädden, kryddor, messmör och ketchup.
Låt köttfärssåsen stå och småputtra medans pastan kokar och smaka sedan av med lite peppar och salt.
Viktväktarna Points
500 g nötfärs 5% *
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk vetemjöl *
1 svampbuljongtärning *
4½ dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
½ tsk timjan
¼ tsk rosépeppar
1 msk messmör 5% *
½ msk ketchup
salt
peppar
Totalt blir det 7P/port, lägg till points för tillsatt matfett och points för den mängd pasta du använder.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 234 kcal/port exkl tillsatt matfett, pasta, ev parmesanost och extra grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK