4 port.
400 g färs
1 palsernacka
1 stor/2 mindre morötter
ca 100 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kött-/grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
svartpeppar
salt
oregano
paprika
wokkrydda
Börja med att skala och riv rotfrukterna och finhacka löken.
Stek färsen i lite olja och tillsätt sen löken, pressad vitlök och rotfrukterna och låt det fräsa med en stund.
Tillsätt buljongtärningarna, tomatpuré, krossade tomater och vatten.
Tillsätt kryddorna efter smak.
Låt det koka upp och sen stå och småputtra i minst 15-20 min, gärna lite längre.
Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna.
Servera med vanlig pasta eller med bönpasta.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g färs (se SP nedan)
1 palsternacka
1 stor/2 mindre morötter
ca 100 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kött-/grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
svartpeppar
salt
oregano
paprika
wokkrydda
400 g Blandfärs 8 SP/port.
400 g Nötfärs 15% 6 SP/port.
400 g Nötfärs 10% 5 SP/port.
400 g Nötfärs 5% 2 SP/port.
400 g Kycklingfärs 3 SP/port.
400 g Vegetarisk färs 4 SP/port.
400 g Quornfärs 0 SP/port.
Bönpasta 4 SP/port.