Vanilj- & kardemummavåfflor
ca 12 st
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1½ tsk grovmald kardemumma
5 dl vispgrädde
2 ägg
150 g smält smör
1 dl kallt vatten
Rör ut mjölet med bakpulvret, vaniljsocker, kardemumma och salt.
5 dl vispgrädde
2 ägg
150 g smält smör
1 dl kallt vatten
Rör ut mjölet med bakpulvret, vaniljsocker, kardemumma och salt.
Tillsätt grädden och rör med en slev.
Knäck i äggen och häll i det smälta smöret och vattnet.
Rör ihop smeten ordentligt.
Grädda i våffeljärn.
Knäck i äggen och häll i det smälta smöret och vattnet.
Rör ihop smeten ordentligt.
Grädda i våffeljärn.
Servera med grädde och blåbärssylt.