Våfflad potatisbulle med pepparrotskräm & knaperstekt bacon

2023 års nyårsförrätt 🥳 Att våffla diverse livsmedel är en viral trend på Tiktok just nu och detta anammar jag såklart och anpassar så det passar in här på bloggen 😊

Detta gick hem hos hela familjen och jag vet en som kommer att våffla sina potatisbullar efter skolan hädanefter, bäst att se till att det alltid finns hemma i frysen 😁 Testa du också!

6 port.

6 st frysta potatisbullar

75 g färskost pepparrot
1¼ dl grekisk yoghurt
2 dl riven cheddarost
salt
peppar

½ förp bacon
persilja

Blanda färskost, yoghurt, den rivna osten, salt och peppar.
Låt stå kallt tills servering.
Strimla baconet och knaperstek det i en panna.
Låt baconet rinna av på en bit hushållspapper.

Lägg potatisbullarna i ett smörat våffeljärn.
Stek tills dom börjar bli krispiga på ytan.
Fördela ostkrämen på potatisbullarna med en sked.
Strössla över det knaperstekta baconet och toppa med finklippt persilja.

Kalorisnålare alternativ

Använd 0% grekisk yoghurt, mager ost samt kycklingbacon. I övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *