2023 års nyårsförrätt 🥳 Att våffla diverse livsmedel är en viral trend på Tiktok just nu och detta anammar jag såklart och anpassar så det passar in här på bloggen 😊
Detta gick hem hos hela familjen och jag vet en som kommer att våffla sina potatisbullar efter skolan hädanefter, bäst att se till att det alltid finns hemma i frysen 😁 Testa du också!
6 port.
6 st frysta potatisbullar
75 g färskost pepparrot
1¼ dl grekisk yoghurt
2 dl riven cheddarost
salt
peppar
½ förp bacon
persilja
Blanda färskost, yoghurt, den rivna osten, salt och peppar.
Låt stå kallt tills servering.
Strimla baconet och knaperstek det i en panna.
Låt baconet rinna av på en bit hushållspapper.
Lägg potatisbullarna i ett smörat våffeljärn.
Stek tills dom börjar bli krispiga på ytan.
Fördela ostkrämen på potatisbullarna med en sked.
Strössla över det knaperstekta baconet och toppa med finklippt persilja.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/01/DSC_8645-01-681x1024.jpeg)
Kalorisnålare alternativ
Använd 0% grekisk yoghurt, mager ost samt kycklingbacon. I övrigt följ receptet 👌
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/01/DSC_8647-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/01/DSC_8639-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK