Tunnbrödssnittar med skinka & ananas

Hoppas ni haft en bra lördag! Själv har jag jobbat ett par timmar, rätt mycket folk även fast det är helgen innan barnbidrag.

Detta recept testade jag och barnen förra helgen, dom tycker det är så kul att testa nya saker. Filippa gillade dessa jättemycket, tror hon tog 8-10 st medans Jonas bara tog 1. Dom stora var inte hemma men dom hade nog gillat dessa dom med.

20 st

2 mjuka tunnbröd
1 dl crème fraiche/Larsas grekiska yoghurt
75 g skivad skinka (påläggsskinka)
1 burk krossad ananas
salt
peppar
persilja

Skär skinkan i strimlor och låt ananaskrosset rinna av så den inte är så blöt (hjälp gärna till att pressa ur saften).
Blanda skinkan och ananasen med crème fraiche/grekisk yoghurt.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen på dom två tunnbröden och rulla ihop dom.
Plasta in rullarna och lägg in dom i kylen tills dom ska serveras.

Skär upp snittarna i bitar, 10 st per rulle.
Garnera med lite persilja.

Viktväktarna Points

2 mjuka tunnbröd *
1 dl grekisk yoghurt 0%, Arla
75 g skivad skinka (påläggsskinka), Icas tunna *
4 skivor färsk ananas, finhackade

salt
peppar
persilja

Totalt blir det 9P, delat på 20 st bitar så blir det 0P/st och 2 st blir 1P.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *