6 port.
700 g torsk
2 pkt bacon
5 dl grädde
1½ tsk citronpeppar
1½ msk dill
5 msk chilisås
Sätt ugnen på 225°C.
Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
Skär fisken i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
Blanda grädden med citronpeppar, dill och chilisås.
Häll gräddblandningen över fisken.
Sätt in formen i ugnen i ca 30 min eller tills fisken är klar.
Strö över baconet innan servering.
Servera med kokt potatis eller potatismos.
Viktväktarna Points
600 g torsk
2 pkt kycklingbacon *
2½ dl matlagningsgrädde 13% *
2½ dl mjölk 1.5% *
1½ tsk citronpeppar
1½ msk dill
5 msk chilisås *
Totalt 6P/port. Lägg till points för tillbehör och servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 155 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK