Vad är ni för typ av grillmänniska? En sån som grillar året runt oavsett väder eller bara under sommarmånaderna? Här grillas det året runt, dock kanske inte lika flitigt på vintern som på sommaren. Att göra egen marinad är ju det allra bästa, man vet vad den innehåller och det är enkelt.
900 g fläskfilé
1 dl ketchup
1 dl tacosås
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk lönnsirap
½ tsk tabasco
½ påse tacokrydda
Dela fläskfilén i bitar så den passar i storlek att trä upp på spett.
Blanda samman alla ingredienser i en skål.
Låt köttet dra i marinaden ett par timmar in kylskåpet, helst över natten.
Grilla spetten på grill eller i ugn.
Servera med t.ex. pommes, sallad och en kall sås på grekisk yoghurt, vitlök (massor), peppar och salt.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
150 g Fläskfilé (2 SP)
Marinad (2 SP)
80-101 g Pommes (4 SP)
Vitlökssås på Larsas grekiska yoghurt, vitlök, peppar och salt
Totalt 8 SP/port
Hej. Vad för tacosås menar du? Såna som det finns 3 olika styrkor i?
Vanlig tacosås som finns i mild, medium och hot 🙂
Tack så jättemycket! Du har en väldigt givande blogg! Jag har tagit många mysmiddagar ifrån dig😘
Tack! Vad roligt att höra 😘
Om man tillagar spetten i ugnen hur många grader?
225-250°C med grillfunktionen.