Tacomarinad

Vad är ni för typ av grillmänniska? En sån som grillar året runt oavsett väder eller bara under sommarmånaderna? Här grillas det året runt, dock kanske inte lika flitigt på vintern som på sommaren. Att göra egen marinad är ju det allra bästa, man vet vad den innehåller och det är enkelt.

900 g fläskfilé

1 dl ketchup
1 dl tacosås
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk lönnsirap
½ tsk tabasco
½ påse tacokrydda

Dela fläskfilén i bitar så den passar i storlek att trä upp på spett.

Blanda samman alla ingredienser i en skål.
Låt köttet dra i marinaden ett par timmar in kylskåpet, helst över natten.

Grilla spetten på grill eller i ugn.

Servera med t.ex. pommes, sallad och en kall sås på grekisk yoghurt, vitlök (massor), peppar och salt.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

150 g Fläskfilé (2 SP)

Marinad (2 SP)

80-101 g Pommes (4 SP)

Vitlökssås på Larsas grekiska yoghurt, vitlök, peppar och salt

Totalt 8 SP/port

6 thoughts on “Tacomarinad

      1. Tack så jättemycket! Du har en väldigt givande blogg! Jag har tagit många mysmiddagar ifrån dig😘

Lämna ett svar till Aiden Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *