Tacos i gratängformat mitt i veckan kan ju aldrig bli fel, håller ni inte med 😉
4 port.
500 g färs
½ msk olja
1 förp taco kryddmix
1 dl vatten
300 g chunky salsa
1½ dl crème fraiche
2 ägg
salt
peppar
340 g majskorn
75 g riven prästost
75 g nachochips
Sätt ugnen på 225°C.
Stek färsen i oljan i en stekpanna.
Krydda med tacokryddan och rör ner vattnet och salsan och koka upp.
Blanda crème fraiche och ägg och krydda med lite salt och peppar.
Låt majsen rinna av och blanda den med färsen.
Häll upp i en ugnsform och avsluta med crème fraicheblandningen.
Strö över osten och sätt in mitt i ugnen ca 10 min.
Krossa och smula över ett par tacochips över gratängen.
Servera med ris och en blandad sallad.
Viktväktarna Points
400 g färs 5% *
rapsolja (lägg till points för mängden du använder)
1 förp taco kryddmix utan socker alt. hemgjord
1 dl vatten
300 g chunky salsa *
1½ dl crème fraiche 8% *
2 ägg
salt
peppar
340 g majskorn
75 g riven ost 12% *
50 g nachochips *
Totalt blir det 10P/port. Lägg till points för ris. TIPS! Servera med blomkål-/broccoliris istället så blir det 0P.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 430 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hej,
Dum fråga – men ska äggen vara råa eller kokta när du blandar detta ihop med créme fraiche och kryddorna? Ska testa detta i helgen och ville vara ute i god tid med frågan. 🙂
Dom ska blandas råa med crème fraichen 😊 Hoppas det ska smaka!
Måste bara kommentera hur gott denna tacogratäng är! Gjorde den idag igen och är en av mina favoriter med färs. Gillar din matblogg skarpt! 🙂
Håller med dig! Och tack snälla för att du tog dig tid och skrev och berätta, så kul att höra vad ni tycker ❤️🥰