Sweet chiligryta med kyckling

Ett smarrigt recept som jag för länge sen hittade hos Kryddburken, har dock ändrat i receptet en aning mot orginalet.

6 port.

3 kycklingfiléer
1 gul lök
salt
peppar
4-5 msk tomatpuré
1 dl sweet chilisås
4 dl kycklingbuljong (fond/tärning+vatten)
1 dl crème fraiche
maizena
1 liten burk majskorn
1 röd paprika

Skär kycklingen i bitar och bryn i het panna.
Salta och peppra.
Hacka löken och dela paprikan i bitar.
Fräs i pannan efter kycklingen på lite lägre värme.
Blanda ner kycklingen.
Tillsätt tomatpuré, sweet chilisås och kycklingbuljong.
Låt koka upp, sänk sedan värmen och rör ner crème fraichen och låt allt småputtra ca 10 min.
Red ev. av såsen med maizena för krämigare konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Rör ner majskornen sist av allt så du får lite krispighet i grytan.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

3 kycklingfiléer
1 gul lök
salt
peppar
4-5 msk tomatpuré
1 dl sweet chilisås (11 SP)
4 dl kycklingbuljong (fond/tärning+vatten)
1 dl crème fraiche 8% (5 SP)
maizena (lägg till SP för mängden du använder)
1 liten burk majskorn
1 röd paprika

Totalt blir det 3 SP/port plus SP för mängden matfett som tillsätts. Lägg till SP för riset och servera med valfria grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Sweet chiligryta med kyckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *