Stekt potatis, falukorv & bräserad rödlök

Hittade ett smarrigt recept hos Ica på bräserad rödlök när jag satt och tittade på korvrecept så det var tvunget att testas. Gick även hem hos tonårsdottern.

4 port.

kokt kall potatis
smör
salt
peppar
potatiskrydda

falukorv

2 rödlökar
smör
salt
peppar
½ dl balsamvinäger

Skär falukorven i skivor.
Fördela dom på ett bakplåtspapper på en plåt.
Ställ in i ugnen i 200°C tills dom är klara (missade dock att ta tiden på mina, men ca 20-30 min, vänd dom efter halva).

Hetta upp lite matfett i en stekpanna.
Stek potatisen i omgångar.
Rör då och då, men inte för ofta.
Salta och peppra.

Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
Stek dem mjuka i smör utan att de tar färg.
Salta och peppra, häll över balsamvinäger och låt koka ihop tills vätskan försvinner.

Viktväktarna Flex

600 g kokt kall potatis (14 SP)
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
salt
peppar
potatiskrydda

400 g falukorv t.ex middagskorv (21 SP)

2 rödlökar
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
salt
peppar
½ dl balsamvinäger

Totalt blir det 9 SP/port. Servera med valfria grönsaker till eller stekt ägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *