Stekt potatis, falukorv & bräserad rödlök

Hittade ett smarrigt recept hos Ica på bräserad rödlök när jag satt och tittade på korvrecept så det var tvunget att testas. Gick även hem hos tonårsdottern.

4 port.

kokt kall potatis
smör
salt
peppar
potatiskrydda

falukorv

2 rödlökar
smör
salt
peppar
½ dl balsamvinäger

Skär falukorven i skivor.
Fördela dom på ett bakplåtspapper på en plåt.
Ställ in i ugnen i 200°C tills dom är klara (missade dock att ta tiden på mina, men ca 20-30 min, vänd dom efter halva).

Hetta upp lite matfett i en stekpanna.
Stek potatisen i omgångar.
Rör då och då, men inte för ofta.
Salta och peppra.

Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
Stek dem mjuka i smör utan att de tar färg.
Salta och peppra, häll över balsamvinäger och låt koka ihop tills vätskan försvinner.

Viktväktarna PersonligaPoints

kokt kall potatis 
smör (lägg till PP för så mycket du använder)
salt
peppar
potatiskrydda

400 g falukorv t.ex middagskorv, Lithells *

2 rödlökar
smör (lägg till PP för så mycket du använder)
salt
peppar
½ dl balsamvinäger *

Totalt blir det 7 PP/port. Servera med valfria grönsaker till eller stekt ägg.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 187 kcal/port exkl tillsatt matfett, potatis och extra grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *