Hittade ett smarrigt recept hos Ica på bräserad rödlök när jag satt och tittade på korvrecept så det var tvunget att testas. Gick även hem hos tonårsdottern.
4 port.
kokt kall potatis
smör
salt
peppar
potatiskrydda
falukorv
2 rödlökar
smör
salt
peppar
½ dl balsamvinäger
Skär falukorven i skivor.
Fördela dom på ett bakplåtspapper på en plåt.
Ställ in i ugnen i 200°C tills dom är klara (missade dock att ta tiden på mina, men ca 20-30 min, vänd dom efter halva).
Hetta upp lite matfett i en stekpanna.
Stek potatisen i omgångar.
Rör då och då, men inte för ofta.
Salta och peppra.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
Stek dem mjuka i smör utan att de tar färg.
Salta och peppra, häll över balsamvinäger och låt koka ihop tills vätskan försvinner.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2018/12/Stekt-potatis-falukorv-bräserad-rödlök-3-681x1024.jpg)
Viktväktarna Points
kokt kall potatis (lägg till points för så mycket du använder)
smör (lägg till points för så mycket du använder)
salt
peppar
potatiskrydda
400 g falukorv t.ex middagskorv, Lithells *
2 rödlökar
smör (lägg till points för så mycket du använder)
salt
peppar
½ dl balsamvinäger *
Totalt blir det 7P/port. Servera med valfria grönsaker till eller stekt ägg.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 187 kcal/port exkl tillsatt matfett, potatis och extra grönsaker.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2018/12/Stekt-potatis-falukorv-bräserad-rödlök-2-1024x681.jpg)