Snabba frukostbullar

Att få bjuda familjen på nybakat bröd på lediga dagar är ju så mysigt, men vem vill gå upp supertidigt på morgonen?? Dessa frukostbullar snor du ihop i ett nafs och medans dom gräddas och svalnar något så hinner man att förbereda resten av frukosten.

6 st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2½ dl mjölk

Sätt ugnen på 250°C.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen.
Rör ihop allt till en kladdig deg.
Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd.
Dela den i 6 bitar.
Rulla bollar av degbitarna.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strö mjöl över bollarna och platta till dem.
Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min.
Låt dem svalna på plåten.

2 reaktioner till “Snabba frukostbullar”

  1. Hejsan
    Undrar hur många sp de är på bullarna??😊😊 de ser riktigt goda utt😀

    1. Hej, det blir 8 SP/bulle med 3% mjölk och 7 SP/bulle med 0,5% mjölk. Inte så viktväktarvänliga kanske, men det går ju om man planerar i förväg och lägger till lite nollpoängsmat 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *