Middagen i söndags blev denna kycklingrätt som jag hittade på Icas receptsida.
6 port.
1 purjolök
ca 800 g kycklingfilé
olja
2 dl grädde
3½ dl vatten
3 msk tomatpuré
1½ msk senap
1 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
persilja
Ansa och skär purjolöken i bitar.
Strimla kycklingen i mindre bitar.
Stek kycklingen och purjon i oljan tills de får färg.
Rör i resten av ingredienserna och låt det koka upp och koka någon minut.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och strö över den.
Servera grytan med ris och gärna en sallad.
Viktväktarna Points
1 purjolök
ca 600 g kycklingfilé
olja (lägg till points för det du använder)
2 dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
3 msk tomatpuré
1½ msk senap
1 kycklingbuljongtärning *
salt
peppar
persilja
Totalt blir det 3P/port. Servera med ris (lägg till points) och valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 121 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.