ca 30 st
3½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1½ tsk bakpulver
100 g smör
1 dl gräddfil
3 msk strösocker
Mät upp mjöl, socker och bakpulver i en matberedare.
Skär smöret i tärningar och lägg i.
Låt maskinen finfördela smöret på högsta hastighet en kort stund.
Tillsätt gräddfil och arbeta raskt ihop till en deg.
Dela degen i 30 bitar.
Rulla ut varje bit till en smal längd, ca 25 cm.
Forma till kringlor.
Häll socker i en skål och tryck kringlorna mot sockret.
Lägg dem på plåt med bakpapper.
Grädda mitt i ugnen i 200°C. i 8-10 min.
Går dem att frysa?
Javisst, klarar sig i frysen ca 3 månader.
Jättegoda kringlor. Degen var dessutom lätt att handskas med. Tack för receptet!
Visst är dom! Tack själv 🙂