Rotfruktsraggmunk

3 port.

225 g potatis
112 g morötter
112 g palseternacka
¾ dl vetemjöl
2 ägg
2½ dl mjölk (3%)
salt

Skala och riv potatis, morötter och palsternacka för hand eller i matberedaren.
Vispa ihop mjöl, ägg, mjölk och salt och häll det över dom rivna rotfrukterna.
Smält lite smör i en stekpanna och klicka i lite smet och stek raggmunken på båda sidor tills dom är färdiga.
Servera med lingonsylt och fläsk.

Viktväktarna PersonligaPoints

225 g potatis
112 g morötter
112 g palseternacka
¾ dl vetemjöl *
2 ägg
2½ dl mjölk (3%) *
salt

Totalt blir det 4 PP/port. Lägg till PP för matfettet vid stekning.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 255 kcal/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.