Hur smidigt är det inte att göra raggmunk i ugnen istället för att stå och steka i pannan? Blir som en ugnspannkaka fast raggmunk. Så smidigt! Har du inte testat förut så gör det nu 🙂
6-9 port.
3 dl vetemjöl
7½ dl mjölk
5 ägg
1½ tsk salt
ca 900 g bakpotatis alt fast potatis
smör
ca 500 g skivat, stekfläsk
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
Skala och riv potatisen.
Vänd ner det i smeten.
Smörj en långpanna, ca 30×40 cm, med matfettet.
Häll i smeten.
Sätt in mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills den har fått fin färg.
Stek fläsket och servera det till raggmunken.
Servera med lingonsylt och en sallad med t.ex vitkål och morötter.
Viktväktarna Points
3 dl vetemjöl *
7½ dl mjölk 1,5% *
5 ägg
1½ tsk salt
ca 900 g bakpotatis alt fast potatis *
flytande smör (lägg till points för mängden du använder)
För raggmunken blir det 5P/port exkl tillsatt matfett, bacon och lingonsylt för 9 port, gör man på 6 port blir det 8P/port.
TIPS! Byt fläsket mot kyckling-/kalkonbacon för ett lägre points värde.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 350 kcal/port exkl tillsatt matfett, bacon och lingonsylt för 6 port, ca 234 kcal/port för 9 port.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Testade denna idag? Blev så gott och superenkelt att göra!
Eller hur 🙂
Detta måste testas. Tror du det går att göra dubbelsats i ungsplåten ??
Då skulle jag göra på två plåtar och köra på varmluft istället, tror det blir alldeles för mycket smet för en plåt om man gör dubbel sats.
Hej provade detta recept det blev jätte bra
Så nu kör vi det jämt.//Tarja
Så smidigt! Man slipper stå vid spisen och man slipper stekflott överallt 👌😊
Men vilket gott recept! 🙏🏻 men när jag lägger in receptet i WW så blir det 8 p för en portion ( om man sätter 6 portioner) och då är det utan fett o tillbehör. Hur har du räknat?
Lägger oftast inte till points för tillbehör, bättre att var och en får göra det själv om man inte vill ha samma tillbehör som vi har haft.
Samma med matfett, utesluter alltid det tillsatta stekfettet i pointsberäkningen då alla använder så olika sorters matfett osv så det är bättre man får välja själv 🥰
Sorry, såg nu att du skrivit 6-9 portioner!! 🙈
👌
Nån som testat att göra den glutenfri?