Fick hem en låda med lite olika sojasåser från Kikkoman & Smakbox för ett tag sen. Så spännande att få prova nya produkter som man kanske inte alltid vågar att köpa med hem från affären. Man får alltid lära sig något nytt! I lådan fanns det bl. a risvinäger som man normalt sett kanske använder till sushi, men det är inget jag äter så det blev ett test att använda den till picklad rödlök istället. Blev jättegott!
2 rödlökar
1½ dl vatten
1 dl strösocker
½ dl risvinäger, Kikkoman (Sushi Rice)
½ krm salt
Koka upp vatten, socker, risvinäger och salt i en kastrull.
Låt svalna.
Skala och skär rödlöken i tunna, halvmåneformade skivor.
Lägg löken i en glasburk.
Häll över den kalla lagen.
Låt stå minst 15 minuter.
Vi åt Fläskfilé i krämig sås & ugnsrostad potatis till den picklade rödlöken.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK