Pepparsås

Vaknade innan 8 idag och kände mig faktiskt riktigt utvilad. Hur ofta händer det?? Är så nöjd med nya sängen från Mio, vi har sovit mycket bättre båda två sen vi fick hem den. På fm blev det en tur in till stan för att besöka optikern. Min sambo tyckte det var dags att jag tog tag i min dåliga syn så jag fick ett presentkort av han för att jag skulle ta mitt förnuft till fånga och ta tag i saken. Närsynt och brytningsfel på ena ögat så det var bara att prova bågar. Svider lite i plånboken, men det var ett nödvändigt ont.

Denna typ av rätter äter vi gärna en lördag sambon och jag, barnen föredrar hellre fläskfilé och kall beasås.

4 port.

1 tsk svartpeppar, hel
1 tsk rosépeppar
1 tsk grönpeppar
2 schalottenlökar
smör
1 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk ljus soja
1 msk kalvfond
maizena
1 krm salt

Stöt pepparkornen i mortel.
Skala och finhacka löken.
Fräs pepparn i smör.
Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.
Sjud såsen utan lock ca 10 min.
Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen.
Koka upp.
Krydda med salt.

Vi serverade såsen ihop med ryggbiff, ugnsstekt potatis och sparris.

Viktväktarna Points

1 tsk svartpeppar, hel
1 tsk rosépeppar
1 tsk grönpeppar
2 schalottenlökar
smör (lägg till points för mängden du tar)
1 msk tomatpuré
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1½ dl vatten
1 msk ljus soja
1 msk kalvfond
1½ msk maizena *
1 krm salt

Totalt blir det 3P/port. Lägg till points för kött, potatis och annat tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *